Cazinoul din Constanța – emblema litoralului românesc

Cazinoul din Constanta a fost construit intre anii 1904 si 1910, fiind proiectat de arhitectul francez Daniel Renard. Situat pe malul Mării Negre, Cazinoul Constanța este o bijuterie arhitecturală cu o istorie bogată și fascinantă. Această clădire impresionantă a fost construită între anii 1904-1910 și a fost un simbol al eleganței și luxului în perioada sa de glorie.

Cazinoul din Constanta

 

Cu o arhitectură care combină elementele neoclasice, baroc și art nouveau, cazinoul din Constanta este o atracție emblematică care atrage atenția turiștilor.

Cu o fațadă impunătoare și vederi panoramice spre Marea Neagră, Cazinoul  este adesea descris ca fiind o comoară arhitecturală. Intrarea în clădire este marcată de coloane masive și sculpturi ornamentale, iar interiorul său păstrează urmele elganței de altădată.

Cazinoul din Constanta. Vizitare Cazinou Constanța

Cazinoul din Constanta. Atracție culturală Constanța

Inițial conceput pentru activități de divertisment și jocuri de noroc, Cazinoul din Constanța a recunoscut diverse transformări de-a lungul timpului. În perioada comunistă, clădirea a fost închisă și a suferit deteriorări semnificative. Dupa căderea regimului comunist, a fost redeschis pentru o perioada, dar s-a închis din nou în 1990.

De-a lungul perioadei, Cazinoul din Constanța a fost în centrul unor eforturi susținute de restaurare și revitalizare. Obiectivul acestora a fost readucerea la viață a strălucirii sale de odinioară. Cu toate acestea, pe parcursul anilor, aceste proiecte au întâmpinat dificultăți. Acestea au fost marcate de obstacole financiare și administrative considerabile, iar starea clădirii a rămas o provocare persistentă.

Cazinoul din Constanta. Monument istoric

Cazinoul din Constanta. Arhitectură Art Nouveau

 

Cazinoul din Constanta – starea actuală

Cu toate acestea, datorită unor dificultăți survenite pe parcursul procesului, termenul de finalizare a fost ajustat, stabilindu-se acum pentru anul 2024. Acest lucru reflectă complexitatea și sensibilitatea intervențiilor la o clădire istorică, subliniind totodată angajamentul de a realiza o restaurare durabilă.

Monument istoric  cu o arhitectura Art Nouveau, cazinoul a ramas principala atracție culturală a orașului Constanța.

 Cazinoul din Constanta. Faleza Mării Negre
 Cazinoul din Constanta. Faleza Mării Negre
   Cazino din Constanta. Faleza Mării Negre
Destinație turistică Constanța    Arhitectură Art Nouveau
Cazino ConstantaArhitectură Art Nouveau
Cazinoul din Constanta.
Cazinoul din Constanta.

Ești interesat de achiziționarea unei proprietăți imobiliare în centrul vechi al Constanței? Apelează la un agent imobiliar cu experiență

Reset password

Introdu adresa ta de e-mail și îți vom trimite un link pentru a-ți schimba parola.

Scroll to Top