Apartamente de inchiriat in Constanta

Apartamente de inchiriat in Constanta.

Apartamente de inchiriat in Constanta

Apartament decomandat de inchiriat Inel I

400€

Apartament decomandat de inchiriat Inel I Agenția imobiliară TOMIS imo...

 • 1 dormitor
 • 1 baie
 • 48

Apartament de inchiriat zona Tomis II

450€

Apartament de inchiriat zona Tomis II Agenția imobiliară TOMIS imo...

 • 1 dormitor
 • 1 baie
 • 44

Apartament decomandat de inchiriat Tomis III

600€

Apartament decomandat de inchiriat Tomis III Agenția imobiliară TOMIS imo...

 • 2 dormitoare
 • 2 băi
 • 71.3

Pensiune de închiriat in Eforie Nord

1.600€

Pensiune de închiriat in Eforie Nord Agenția imobiliară Tomis Imo...

 • 603

Apartament cu 2 camere Inel II

270€

Apartament cu 2 camere Inel II Agenția imobiliară TOMIS imo...

 • 1 dormitor
 • 1 baie
 • 33.82

Birou de inchiriat zona Stadion

400€

Birou de inchiriat zona Stadion Agenția imobiliară TOMIS imo vă...

 • 65
1 - 6 din 58 proprietăți

Apartamente de inchiriat in Constanta si zonele limitrofe, criterii importante de luat în seamă la închirierea unei locuințe.

Închirierea unei locuințe este o opțiune flexibilă și convenabilă pentru cei care caută un spațiu de locuit . Atât pentru cei care preferă să nu investească într-o proprietate în acest moment cât și pentru cei care încă nu iși permit. Acest proces implică încheierea unui contract de închiriere între Locator(cel care închiriază poate fi proprietar, mandatar sau titular al dreptului de folosință) și locatar (chiriaș). Iată câteva aspecte importante despre închirierea unei locuințe:

6 aspecte esențiale la alegerea unui imobil – Apartamente de inchiriat în Constanta:

 • 1. Locatia
 • 2. Costuri si buget
 • 3. Compartimentarea
 • 4. Starea proprietății (renovat sau renovat?)
 • 5. Dotări și facilități (mobilat sau nemobilat)
 • 6. Durata

1. De ce este importantă locația ?

Localizarea este un factor esențial atunci când vine vorba de alegerea unei garsoniere potrivite cu chirie. Este important să îți evaluezi nevoile și preferințele personale pentru a alege o locație care să se potrivească stilului tău de viață și cerințelor tale individuale. Iată câteva aspecte de luat în considerare când te gândești la localizare:

 • Locul de Muncă: Proximitatea față de locul de muncă poate fi un avantaj major. Alegerea unei garsoniere în apropierea locului de muncă poate reduce timpul de călătorie și poate oferi mai mult timp liber pentru alte activități. De asemenea, poate reduce costurile de transport și poate contribui la o mai mare flexibilitate în programul zilnic.
 • Educație: Dacă ai copii sau ești student, localizarea în apropierea școlilor sau a universităților poate fi o considerație importantă. Alegerea unei garsoniere într-o zonă cu școli de înaltă calitate sau acces la instituții de învățământ superior poate asigura un mediu educațional bun pentru copiii tăi sau o facilitate de învățământ accesibilă pentru tine.
 • Facilități și Recreere: Pentru unii chiriași, accesul la parcuri, zone de agrement sau facilități sportive poate fi esențial. Alegerea unei garsoniere în apropierea unor parcuri dotate cu echipamente sportive, terenuri de sport, piste de bilciclete și de alergare, sau a centrelor de fitness, poate contribui la un stil de viață sănătos și activ.
 • Infrastructură și Servicii: Verifică dacă în cartierul în care este situată garsoniera exista acces la facilități și servicii esențiale, precum supermarketuri, farmacii, cabinete medicale. Centrele comerciale, parcurile și restaurantele pot fi o optiune relaxantă de petrecere a timpului liber.  Este important să ai acces ușor la cât mai multe facilități pentru a te bucura din plin de locuința aleasă.

2. De ce este important costul?

Gestionarea costurilor și stabilirea unui buget adecvat sunt aspecte esențiale în procesul de închiriere a unei locuințe. Acestea pot influența în mod semnificativ decizia chiriașului și pot avea un impact direct asupra confortului și stabilității financiare. Iată câteva aspecte importante legate de costuri și buget în procesul de închiriere a unei locuințe.

 • Chirie și Costuri Lunare: Chiria este, desigur, unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare în stabilirea bugetului. Este esențial să alegem o locuință care să se încadreze în bugetul nostru lunar și să ne asigurăm că suntem capabili să o acoperim fără dificultăți financiare.
 • Utilități și Cheltuieli Adiționale: Pe lângă chirie, trebuie să luăm în considerare și alte cheltuieli, cum ar fi utilitățile (apă, gaz, electricitate), serviciul de internet, taxa de întreținere a clădirii sau altele asemenea. Este important să estimăm și să bugetăm aceste costuri suplimentare pentru a ne asigura că nu vom fi depășiți de cheltuieli neașteptate.
 • Centrală pe Gaz: Confort și Economie: Alegerea unei locuințe cu centrală pe gaz poate fi o opțiune atrăgătoare pentru mulți chiriași din cauza confortului sporit și a costurilor reduse de întreținere. Centrala pe gaz oferă o încălzire eficientă și rapidă a locuinței, iar costurile de gaz pot fi mai reduse decât cele de electricitate sau alte surse de energie.

Consultarea unui profesionist în domeniul imobiliar poate oferi informații despre faza curentă a ciclului imobiliar și orientare în luarea deciziilor.

ciclu imobiliar constanta apartamente de inchiriat

3. De ce este important modul in care este compartimentat imobilul?

Apartamentele decomandate sunt apreciate pentru flexibilitatea lor și capacitatea de a satisface nevoile variate ale chiriașilor. Aceste unități rezidențiale sunt caracterizate prin separarea distinctă a zonelor funcționale, ceea ce le face ideale pentru familiile care caută un echilibru între confort și intimitate. Iată cum apartamentele decomandate rezolvă aceste aspecte:

 1. Maximizarea Spațiului: Datorită compartimentării lor distincte, apartamentele decomandate oferă mai mult spațiu util și posibilități de amenajare flexibilă. Acest lucru permite fiecărui membru al familiei să aibă propria sa zonă de relaxare sau activități, ceea ce contribuie la o conviețuire armonioasă și confortabilă.
 2. Intimitate Sporită: Separarea clară a zonelor de zi de cele de noapte în apartamentele decomandate oferă o intimitate crescută pentru membrii familiei. Fiecare membru poate beneficia de un spațiu personal destinat odihnei și relaxării, ceea ce contribuie la un mediu mai liniștit și mai confortabil în interiorul locuinței.
 3. Flexibilitate în Utilizare: Compartimentarea apartamentelor decomandate oferă o mare flexibilitate în utilizarea spațiului. Chiriașii pot adapta fiecare zonă în funcție de nevoile și preferințele lor individuale, fie că este vorba despre amenajarea unei camere de lucru, a unei zone de joacă pentru copii sau a unui spațiu dedicat hobby-urilor.

Care este diferenta dintre un apartament decomandat si un apartament semidecomandat?

Apartament cu 2 camere decomandat. Un apartament decomandat este acela la care intrarea în fiecare cameră se face printr-un hol, fără a se trece dintr-o încăpere în alta.

Apartamente de inchiriat 2 camere Constanta decomandat
Apartament decomandat confort 1

Apartament cu 2 camere de tip semidecomandat. Acest tip de apartament presupune cel puțin o trecere dintr-o cameră în alta, chiar dacă întreaga locuință nu este de tip vagon.

Apartamente de inchiriat 2 camere Constanta semidecoamandat
apartament cu 2 camere semidecomandat confort 2

 

4. Cum influențează prețul starea proprietății?

În procesul de căutare a unei garsoniere de închiriat, calitatea finisajelor joacă un rol crucial în confortul și utilitatea locuinței. Garsonierele cu finisaje superioare nu doar îmbunătățesc aspectul estetic al spațiului, ci pot și să influențeze prețul de închiriere. Proprietarii investesc în mod constant în mobilier și electrocasnice de înaltă calitate pentru a atrage chiriași și a-și maximiza investiția. Un apartament bine dotat cu finisaje elegante și echipat cu aparate moderne poate justifica un preț de închiriere mai ridicat, oferind chiriașilor un nivel superior de confort și comoditate. În consecință, este esențial să acorzi atenție calității finisajelor în procesul de selecție a garsonierei închiriate, pentru a te asigura că alegi un spațiu care să îți satisfacă nevoile și să îți ofere un mediu de locuire plăcut și relaxant.

5. Cum influențează dotările și facilitățile unei garsoniere experiența de locuire?

Când cauți o nouă locuință de închiriat, dotările și facilitățile disponibile pot să-ți influențeze semnificativ experiența de locuire. Iată cum aceste aspecte pot face diferența pentru tine:

 1. Loc de parcare și lift: Un imobil cu loc de parcare și lift îți oferă un nivel suplimentar de confort și comoditate în viața de zi cu zi. Posibilitatea de a parca mașina într-un loc sigur și de a avea acces rapid și ușor la locuință poate face fiecare zi mai ușoară și mai convenabilă pentru tine.
 2. Boxă și spațiu de depozitare: Prezența unei boxe sau a unui spațiu de depozitare suplimentar îți oferă posibilitatea de a-ți păstra lucrurile personale în siguranță și de a-ți face loc în locuință pentru a te bucura de spațiu suplimentar și de un mediu mai ordonat.
 3. Loc de joacă sau spații verzi: Dacă ai copii sau apreciezi activitățile în aer liber, un imobil care dispune de un loc de joacă sau de spații verzi comune poate fi o alegere ideală pentru tine. Aceste facilități îți oferă posibilitatea de a petrece timp de calitate în aer liber, într-un mediu sigur și plăcut.

6. Durata contractului de închiriere:

 1. Durata contractului de închiriere poate varia în funcție de acordul părților, fiind adesea stabilită pentru o perioadă de un an.
 2. Unele contracte pot permite înțelegeri pe termen mai scurt sau mai lung, precum 6 luni sau 2 ani, în funcție de preferințele și nevoile chiriașului și ale proprietarului.
 3. Este recomandabil să examinezi cu atenție termenii și condițiile contractului înainte de semnare și să clarifici orice aspecte legate de durata închirierii.

Apartamente de inchiriat in Constanta si Zona Metropolitană Constanța

 

zona metropolitana Constanta

Zona metropolitană Constanța reunește 14 localități, dintre care 6 orașe și 8 comune:

 

Municipiul Constanța

 • Orașele: Năvodari, Ovidiu, Eforie, Murfatlar, Techirghiol
 • Comunele: Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Valu lui Traian, Lumina, Tuzla, Agigea, Corbu și Poarta Albă.

 

Sursă: https://ro.wikipedia.org/wiki/Zona_metropolitan%C4%83_Constan%C8%9Ba

 

Agentia imobiliară „TOMIS imo” vă oferă spre închiriere garsoniere în următoarele zone din Constanța.

Ce cartiere și zone sunt în Constanța? Apartamente de inchiriat in Constanta

 

Abator, Anadolchioi, Anda, Aurel Vlaicu, Balada, Boema, Boreal, Bratianu Brotacei, Campului, Capitol, Carrefour, Casa de Cultura, Cazino, Ceair, Centura, CET, City Park Mall, Coiciu, Compozitorilor, Dacia, Delfinariu, Elvila, Energia, Eremia, Faleza Nord, Far, Gara, Gavana 2, Grivitei, Groapa, Halta Traian, I. C. Bratianu, ICIL, Inel I, Inel II, Kamsas, Km 4, Km 4-5, Km 5, Labusesti, Mamaia, Mamaia Nord, Mamaia Sat, Metro 1, Metro 2, Miga, Muncii, P-ta Ovidiu, Palas, Palazu Mare, Peninsula, Pescarie, Poarta 6, Poiana Soarelui, Prelungirea Craiovei, Primo, Razboieni, Republica, Rolast, Sat Vacanta, Stadion, Tabacarie, Tancodrom, Tomis I, Tomis II, Tomis III, Tomis IV, Tomis Mall, Tomis Nord, Tomis Plus, Trocadero, Tudor Vladimirescu, Universitate, Viile Noi, Zona Industriala, Zorile, Central, Est, Exterior Est, Exterior Nord, Exterior Sud, Exterior Vest, Nord, Nord-Est, Nord-Vest, Periferie, Sud, Sud-Est, Sud-Vest, Ultracentral, Vest;

Ce este important pentru un proprietar atunci cand inchiriaza? Apartamente de inchiriat in Constanta.

Atunci când un proprietar decide să închirieze o proprietate, sunt câteva aspecte esențiale de care trebuie să țină cont pentru a se asigura că procesul decurge fără probleme și în mod profitabil. Iată câteva dintre acestea:

1. Alegerea chiriașului

 • Verificarea bonității: Evaluarea istoricului de credit și a veniturilor potențialului chiriaș pentru a se asigura că acesta poate plăti chiria la timp.
 • Referințe: Solicitarea referințelor de la locurile de muncă anterioare și/sau de la proprietarii anteriori pentru a verifica comportamentul și fiabilitatea chiriașului.

2. Contractul de închiriere

 • Clauze clare: Redactarea unui contract detaliat care să includă toate obligațiile și drepturile ambelor părți, cum ar fi durata contractului, valoarea chiriei, politica de reînnoire și condițiile de reziliere.
 • Inventar: Realizarea unui inventar detaliat al bunurilor din proprietate și starea acestora la începutul contractului.

3. Stabilirea prețului chiriei

 • Analiza pieței: Stabilirea unui preț competitiv pe baza prețurilor din piață pentru proprietăți similare în aceeași zonă.
 • Costuri suplimentare: Clarificarea costurilor suplimentare pe care chiriașul trebuie să le suporte, cum ar fi utilitățile sau taxele de întreținere.

4. Întreținerea proprietății

 • Întreținerea regulată: Asigurarea întreținerii regulate a proprietății pentru a preveni deteriorările majore și pentru a păstra valoarea imobilului.
 • Responsabilitățile chiriașului: Definirea clară a responsabilităților chiriașului în ceea ce privește întreținerea zilnică și raportarea problemelor tehnice.

5. Aspectele legale

 • Respectarea legislației: Asigurarea că toate aspectele legate de închiriere respectă legislația locală și națională în vigoare.
 • Depozitul de garanție: Stabilirea unei sume rezonabile pentru depozitul de garanție și condițiile de returnare a acestuia la sfârșitul perioadei de închiriere.

6. Comunicarea

 • Canale de comunicare: Stabilirea unor canale de comunicare clare și eficiente cu chiriașul pentru a rezolva prompt orice probleme sau întrebări.
 • Feedback: Oferirea de feedback periodic chiriașului și solicitarea feedback-ului pentru a îmbunătăți experiența de închiriere.

7. Asigurarea proprietății

 • Polița de asigurare: Încheierea unei polițe de asigurare pentru a proteja proprietatea împotriva eventualelor daune sau pierderi.

Proprietarii se feresc de regulă să închirieze către studenți.  Proprietățile situate in zona centrală aduc venituri din chirii mai mari.

Luând în considerare aceste aspecte, un proprietar poate gestiona mai eficient procesul de închiriere, minimizând riscurile și maximizând beneficiile.

Apartamente de inchiriat in Constanta

PRINCIPALELE PORTALURI DE ANUNTURI DIN ROMANIA:

Dacă nu ai găsit încă ce cauți în portofoliul nostru, contactează unul dintre agenții noștri pentru asistență personalizată.

Comunică-ne în detaliu criteriile tale, iar noi ne vom angaja să identificăm locuința perfectă pentru tine. Vom folosi softul nostru imobiliar pentru a selecta cu atenție ofertele potrivite din multitudinea de anunțuri disponibile online.   Garsoniere de inchiriat in Constanta.

George Vasile – Broker imobiliar acreditat . Tel: 0734121343

Reset password

Introdu adresa ta de e-mail și îți vom trimite un link pentru a-ți schimba parola.

Scroll to Top