Terenuri de Vanzare Constanta

Terenuri de vanzare Constanta

Terenuri de Vanzare Constanta

Teren extravilan de vânzare Techirghiol

20.000€

Teren extravilan de vânzare Techirghiol Agenția imobiliară TOMIS imo vă...

 • 5000

Teren intravilan de vânzare în Techirghiol

22.000€

Teren intravilan de vânzare în Techirghiol Agentia imobiliară TOMIS imo...

 • 450

Teren extravilan de vânzare în Constanța

29.000€

Teren extravilan de vânzare în Constanța Agenția imobiliară TOMIS imo...

  Teren agricol de vanzare Topraisar

  97.500€

  Teren agricol de vanzare Topraisar Investitia in terenuri agricole este...

   1 - 6 din 20 proprietăți

   terenuri de vanzare constanta

    

   Indicatori urbanistici – terenuri de vanzare Constanța

   POT – Procentul de ocupare al terenului

   Procentul de Ocupare a Terenului (POT) este un indicator urbanistic care exprimă raportul procentual dintre suprafața construită la sol și suprafața totală a terenului. POT este utilizat pentru a reglementa cât de mult dintr-un teren poate fi acoperit de construcții, astfel încât să se asigure o dezvoltare urbană echilibrată și sustenabilă.

   Calculul Procentului de Ocupare a Terenului (POT)

   Formula pentru calcularea POT este:

   POT=(Suprafața construita˘ la solSuprafața totala˘ a terenului)×100

   Exemplu de calcul

   Dacă aveți un teren de 1.000 de metri pătrați și construiți o clădire cu o amprentă la sol de 400 de metri pătrați, procentul de ocupare a terenului ar fi:

   POT=(400 m21000 m2)×100=40%

   Importanța POT

   1. Reglementarea Densității Construcțiilor: POT ajută la controlul densității construcțiilor într-o anumită zonă, prevenind supra-aglomerarea și asigurând un echilibru între spațiile construite și spațiile libere.
   2. Planificarea Urbană: Autoritățile de urbanism folosesc POT pentru a ghida dezvoltarea orașelor și pentru a preveni construcțiile excesive pe un teren mic.
   3. Spații Verzi și de Recreere: Un POT adecvat asigură existența spațiilor verzi și de recreere, contribuind la calitatea vieții în mediul urban.
   4. Valoarea Proprietăților: Respectarea POT poate influența pozitiv valoarea proprietăților, asigurând o dezvoltare armonioasă și plăcută estetic.

   Reglementări

   POT este reglementat prin Planurile Urbanistice Generale (PUG), Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) și Planurile Urbanistice de Detaliu (PUD). Aceste planuri sunt stabilite de autoritățile locale și variază în funcție de zona și specificul urbanistic al fiecărei localități.

   Diferența între POT și CUT

   • POT (Procentul de Ocupare a Terenului) se referă la suprafața construită la sol în raport cu suprafața totală a terenului.
   • CUT (Coeficientul de Utilizare a Terenului) se referă la suprafața totală desfășurată construită (inclusiv toate etajele) în raport cu suprafața totală a terenului.

   Procentul de Ocupare a Terenului (POT) este un instrument esențial în planificarea urbană, utilizat pentru a asigura o dezvoltare echilibrată și sustenabilă a orașelor. Prin reglementarea proporției de teren care poate fi acoperită de construcții, POT contribuie la menținerea unui echilibru între spațiile construite și cele libere, la protejarea spațiilor verzi și la creșterea calității vieții urbane.

    

   CUT – Coeficientul de utilizare al terenului

   Ce este CUT?

   Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT) este un indicator urbanistic esențial care exprimă raportul dintre suprafața construită desfășurată și suprafața terenului pe care se realizează construcția. Acesta este folosit pentru a reglementa densitatea construcțiilor într-o anumită zonă și pentru a asigura un echilibru între spațiile construite și cele libere.

   Formula pentru calcularea CUT este:

   CUT=Suprafața construita˘ desfa˘șurata˘Suprafața terenului

   Exemplu

   Dacă aveți un teren de 1.000 de metri pătrați și construiți o clădire cu o suprafață totală desfășurată de 2.000 de metri pătrați (inclusiv toate etajele), coeficientul de utilizare a terenului ar fi:

   CUT=2000 m21000 m2=2

   Importanța CUT

   1. Reglementarea Densității: CUT ajută la controlarea densității construcțiilor într-o anumită zonă, asigurându-se că nu se construiește excesiv pe un teren mic.
   2. Planificarea Urbană: Autoritățile de urbanism folosesc CUT pentru a planifica dezvoltarea orașelor și pentru a preveni aglomerările excesive sau construcțiile necontrolate.
   3. Calitatea Vieții: Un CUT adecvat poate asigura o bună calitate a vieții prin menținerea unui echilibru între spațiile construite și spațiile verzi sau de recreere.
   4. Valoarea Proprietăților: Un coeficient de utilizare a terenului bine planificat poate influența pozitiv valoarea proprietăților dintr-o anumită zonă.

   Reglementări

   CUT este reglementat prin Planurile Urbanistice Generale (PUG), Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) și Planurile Urbanistice de Detaliu (PUD). Aceste planuri sunt stabilite de autoritățile locale și pot varia în funcție de zona și specificul urbanistic al fiecărei localități.

   Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT) este un instrument crucial în urbanism, utilizat pentru a asigura o dezvoltare urbană echilibrată și sustenabilă. Înțelegerea și respectarea acestuia sunt esențiale pentru investitori, arhitecți, dezvoltatori imobiliari și autorități locale pentru a crea medii urbane funcționale și atractive.

   Mai multe informatii găsești pe OAR București

    

   certificat de urbanism POT si CUT primaria Constanta

    

   Vrei să vinzi un teren intravilan sau extravilan în Județul Constanța?

   Ne poți contacta telefonic sau pe watsapp la numărul de telefon 0734121343 și pe e-mail la adresele office@tomisimo.ro / george.vasile@tomisimo.ro

   Cauți un profesionist care să îți reprezinte interesele într-un mod onest și transparent?

    

   Îți recomandăm să apelezi la serviciile brokerului imobiliar George Vasile.

   Terenuri constructii de Vânzare în Constanța: Oportunități Imobiliare pentru investiții

   Constanța, unul dintre cele mai importante orașe portuare din România, devine din ce în ce mai atractiv pentru investițiile imobiliare. Cererea pentru terenuri de vânzare în Constanța a crescut semnificativ datorită dezvoltării economice și turistice a regiunii. În acest articol, vom explora motivele pentru care ar trebui să investiți în terenuri în Constanța și ce avantaje oferă această zonă.

   Avantajele Achiziționării de Terenuri în Constanța

   1. Localizare Strategică

   Constanța este un oraș strategic, situat pe malul Mării Negre, cu acces direct la portul maritim și la numeroase rute comerciale internaționale. Această localizare oferă multiple oportunități pentru dezvoltări imobiliare și afaceri.

   2. Dezvoltare Economică și Turistică

   În ultimii ani, Constanța a cunoscut o creștere economică semnificativă, susținută de investiții în infrastructură și turism. Aceasta face ca investiția în terenuri de vânzare în Constanța să fie una profitabilă, cu potențial de creștere pe termen lung.

   3. Diversitatea Ofertei

   Piața imobiliară din Constanța oferă o gamă variată de terenuri, de la loturi pentru construcții rezidențiale și comerciale, până la terenuri agricole. Această diversitate permite investitorilor să aleagă terenul care se potrivește cel mai bine nevoilor lor.

   Zone Recomandate pentru Achiziționarea de Terenuri în Constanța

   1. Centrul Orașului

   Achiziționarea unui teren în centrul orașului Constanța poate fi o investiție excelentă datorită proximității față de principalele puncte de interes, cum ar fi instituțiile publice, centrele comerciale și atracțiile turistice.

   2. Stațiunea Mamaia

   Mamaia este una dintre cele mai populare stațiuni turistice de pe litoralul românesc. Terenurile de vânzare în această zonă sunt ideale pentru dezvoltări hoteliere și proiecte rezidențiale de lux.

   3. Zona Industrială

   Pentru investitorii interesați de dezvoltări comerciale sau industriale, zona industrială a Constanței oferă terenuri de mari dimensiuni, ideale pentru construcția de depozite, fabrici sau alte facilități industriale.

   Factori de Luat în Considerare la Achiziționarea de Terenuri în Constanța

   1. Prețul

   Prețul terenurilor în Constanța poate varia considerabil în funcție de locație, dimensiune și destinație. Este important să faceți o analiză detaliată a pieței înainte de a lua o decizie de achiziție.

   2. Regimul Juridic

   Asigurați-vă că terenul pe care intenționați să îl achiziționați are toate actele în regulă și că este liber de sarcini juridice. Verificarea documentației legale este esențială pentru a evita problemele ulterioare.

   3. Utilitățile

   Accesul la utilități precum apă, electricitate și canalizare este un factor important de luat în considerare. Terenurile cu acces facil la aceste facilități sunt de obicei mai scumpe, dar și mai avantajoase pe termen lung.

   Investiția în terenuri de vânzare în Constanța reprezintă o oportunitate excelentă pentru cei care doresc să profite de dezvoltarea economică și turistică a orașului. Cu o locație strategică și o diversitate a ofertei, Constanța oferă multiple avantaje pentru investitori. Analiza atentă a prețurilor, documentației juridice și accesului la utilități poate asigura o investiție de succes pe termen lung.

   Dacă sunteți în căutarea unei oportunități de investiție imobiliară profitabilă, Constanța ar trebui să fie cu siguranță pe lista dumneavoastră de priorități.

   Terenuri de Vânzare în Constanța: Oportunități Imobiliare de Nerefuzat

   Introducere

   Constanța, unul dintre cele mai importante orașe portuare din România, devine din ce în ce mai atractiv pentru investițiile imobiliare. Cererea pentru terenuri de vânzare în Constanța a crescut semnificativ datorită dezvoltării economice și turistice a regiunii. În acest articol, vom explora motivele pentru care ar trebui să investiți în terenuri în Constanța și ce avantaje oferă această zonă.

   Avantajele Achiziționării de Terenuri  de vanzare în Constanta

   1. Localizare Strategică

   Constanța este un oraș strategic, situat pe malul Mării Negre, cu acces direct la portul maritim și la numeroase rute comerciale internaționale. Această localizare oferă multiple oportunități pentru dezvoltări imobiliare și afaceri.

   2. Dezvoltare Economică și Turistică

   În ultimii ani, Constanța a cunoscut o creștere economică semnificativă, susținută de investiții în infrastructură și turism. Aceasta face ca investiția în terenuri de vânzare în Constanța să fie una profitabilă, cu potențial de creștere pe termen lung.

   3. Diversitatea Ofertei

   Piața imobiliară din Constanța oferă o gamă variată de terenuri, de la loturi pentru construcții rezidențiale și comerciale, până la terenuri agricole. Această diversitate permite investitorilor să aleagă terenul care se potrivește cel mai bine nevoilor lor.

   Zone Recomandate pentru Achiziționarea de Terenuri în Constanța

   1. Centrul Orașului

   Achiziționarea unui teren în centrul orașului Constanța poate fi o investiție excelentă datorită proximității față de principalele puncte de interes, cum ar fi instituțiile publice, centrele comerciale și atracțiile turistice.

   2. Stațiunea Mamaia

   Mamaia este una dintre cele mai populare stațiuni turistice de pe litoralul românesc. Terenurile de vânzare în această zonă sunt ideale pentru dezvoltări hoteliere și proiecte rezidențiale de lux.

   3. Zona Industrială

   Pentru investitorii interesați de dezvoltări comerciale sau industriale, zona industrială a Constanței oferă terenuri de mari dimensiuni, ideale pentru construcția de depozite, fabrici sau alte facilități industriale.

   Factori de Luat în Considerare la Achiziționarea de Terenuri în Constanța

   1. Prețul

   Prețul terenurilor în Constanța poate varia considerabil în funcție de locație, dimensiune și destinație. Este important să faceți o analiză detaliată a pieței înainte de a lua o decizie de achiziție.

   2. Regimul Juridic

   Asigurați-vă că terenul pe care intenționați să îl achiziționați are toate actele în regulă și că este liber de sarcini juridice. Verificarea documentației legale este esențială pentru a evita problemele ulterioare.

   3. Utilitățile

   Accesul la utilități precum apă, electricitate și canalizare este un factor important de luat în considerare. Terenurile cu acces facil la aceste facilități sunt de obicei mai scumpe, dar și mai avantajoase pe termen lung.

   Investiția în terenuri de vânzare în Constanța reprezintă o oportunitate excelentă pentru cei care doresc să profite de dezvoltarea economică și turistică a orașului. Cu o locație strategică și o diversitate a ofertei, Constanța oferă multiple avantaje pentru investitori. Analiza atentă a prețurilor, documentației juridice și accesului la utilități poate asigura o investiție de succes pe termen lung.

   Dacă sunteți în căutarea unei oportunități de investiție imobiliară profitabilă, Constanța ar trebui să fie cu siguranță pe lista dumneavoastră de priorități.

    

    

   Reset password

   Introdu adresa ta de e-mail și îți vom trimite un link pentru a-ți schimba parola.

   Scroll to Top